VSE O NAKUPU

1. Informacije pred sklenitvijo prodajne pogodbe

Sestavni del kupoprodajne pogodbe so:

 • podatki o spletni trgovini Medusa d.o.o.,
 • kontaktni podatki (tel. št., e-pošta, podjetje in sedež podjetja), na katere lahko kupec naslovi svojo pritožbo,
 • naslov podjetja, v imenu katerega deluje in na katero lahko kupec naslovi pritožbo,
 • bistvene lastnosti izdelkov ali storitev, ki vključujejo garancije, morebitne storitve po prodaji in rok, do kdaj velja ta podatek,
 • pogoji dostave blaga (rok dobave, način dobave, kraj dobave),
 • pogoji plačila,
 • končna cena blaga ali storitev, vključno z davki, ali način izračuna cene, če je zaradi narave blaga ali storitve ni mogoče izračunati vnaprej, ter stroški prevoza in drugih storitev,
 • informacija, da lahko nastanejo dodatni stroški dostave, prevoza, dostave in pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati,
 • pogoji plačila in dostave blaga ali izvedbe storitev ter rok dostave blaga ali izvedbe storitev, kadar je to potrebno,
 • pogoji za odstop od pogodbe in veljavnosti ponudbe. Če kupec v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov nima pravice do odstopa od pogodbe, ga o tem posebej obvestimo,
 • za stvarne napake seznanitev z odgovornostjo podjetja,
 • pogoji in možnost poprodajnih storitev in prostovoljne garancije, kadar je to potrebno,
 • pritožbeni postopek,
 • izvensodno reševanje sporov,
 • podatki o vpisu v register,
 • obveznosti plačila DDV in s tem povezani predpisani podatki.

Ko se potrošnik strinja s splošnimi pogoji prodaje in mu prodajalec po naročilu pošlje potrditev prejema naročila, je pogodba formalno sklenjena. Obveznost iz prodajne pogodbe do kupca mora prodajalec izpolniti v 30 dneh od sklenitve pogodbe ali prej, če je tako določeno.

Postopek nakupa za pravne osebe je enak kot postopek za fizične osebe. Kupec v opombi navede podatke o podjetju in podatek o obveznosti za obračun DDV.

2. Dostopnost informacij

Podjetje Medusa se zavezuje, da bo kupcu zagotovilo naslednje informacije, še preden se zaveže s  pogodbo ali ponudbo:

 • podatke o podjetju Medusa (ime in sedež podjetja, matična številka, davčna številka, TRR, osnovni kapital),
 • podatke, ki uporabniku omogočajo učinkovito in hitro komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti proizvodov, ki vključujejo garancije in poprodajne storitve in rok veljavnosti tega podatka,
 • rok dostopnosti proizvodov (na spletnem mestu objavljen proizvod ali storitev, ki je v ponudbi, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, najkasneje v 30 dneh),
 • dostavni pogoji proizvodov (kraj, rok in način dostave),
 • jasno in nedvoumno določene cene, iz katerih je razvidno in prikazano, ali vsebujejo stroške prevoza, DDV in druge dajatve in rok veljavnosti podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve ter rok veljavnosti tega podatka,
 • veljavnost ponudbe (časovno določeno),
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, ki vključuje podatke o kontaktni osebi.

3. Oznake proizvodov in storitev

 • Proizvod ali storitev z oznako “Novosti” je dodan na novo v ponudbo Meduse. S to oznako bo izpostavljen najmanj 14 dni in največ 2 meseca.
 • Proizvod ali storitev z oznako “Odprodaja” ima na spletno ceno še dodatno znižano ceno, ki velja do odprodaje zalog tega proizvoda ali storitve. Ob proizvodu ali storitvi je naveden odstotek znižanja.
 • Proizvod ali storitev z oznako “Trenutno ni na zalogi” v danem trenutku ni dobavljiv. Na zalogi ni niti pri dobavitelju.
 • Proizvod ali storitev z oznako “Razprodano” pomeni, da proizvod ali storitev ne bo več dobavljiva.
 • Proizvod ali storitev z oznako “Odlična cena” omogoča kupcu po posebej ugodni ceni nakup proizvoda ali storitve glede na spletno ceno.
 • Proizvod ali storitev z oznako “Priporočamo” svetovalec Meduse zaradi odlične cene ali/in  lastnosti proizvoda ali storitve priporoča nakup.
 • Priporočilo, ki je namenjeno širšemu krogu oseb, ne upošteva lastnosti in potreb posameznega kupca. Nakupno odločitev mora sprejeti vsak kupec sam in Medusa zanjo ne prevzema nobene odgovornosti.
 • Proizvod ali storitev z oznako “Zadnji kos” je zadnji kos tega proizvoda, ki je na zalogi, in omogoča hitrejšo dobavo.

4. Kompleti

Komplet je sestavljen iz dveh do šestih artiklov. Ob nakupu proizvoda ali storitve preko spletne trgovine Medusa vam sistem ponudi še druge proizvode in storitve (s tem prihranite pri ceni). Za dodaten proizvod ali storitev znotraj kompleta veljajo posebni prihranki. Že pred oddajo spletnega naročila bodo vidni v košarici.

Kaj je dobro vedeti o kompletih?

Prihranki se razlikujejo znotraj različnih kompletov.

5. Naročilo

Kupoprodajna pogodba v spletni trgovini Medusa je sklenjena v trenutku, ko kupec od Meduse prejme prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: vaše naročilo je bilo sprejeto). Vse cene in drugi pogoji od tega trenutka dalje veljajo tako za Meduso kot za kupca. Za kupca velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku Meduse (to je prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila).

6. Postopek obveščanja o nakupu

a. Medusa naročilo

Ko kupec odda naročilo, po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. Na spletni strani podjetja Medusa so članom Medusa vedno dostopni izčrpni podatki o vsebini in statusu naročila. Podjetje Medusa prejeto naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih proizvodov ali storitev ter ga potrdi oz. z razlogom zavrne. Podjetje Medusa lahko pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko zaradi zagotavljanja točnosti dobave ali preverjanja podatkov. Za proizvode, ki jih Medusa nima na zalogi, je podjetje izključno vezano pri dobavi artiklov na dobavo s strani dobavitelja in na rok, v katerem dobavitelj lahko dostavi proizvode do podjetja Medusa.

Medusa kupca preko e-pošte sproti obvešča s podatki v zvezi z dobavo proizvodov. Če kupec ne želi čakati zaradi zelo dolgega dobavnega roka, lahko to sporoči Medusi. Medusa bo proizvod odstranila iz naročila, kupcu pa vrnila morebitna že vplačana sredstva. Vse ostale proizvode ali storitve v naročilu pa bo dobavila ali stornirala celotno naročilo po izbiri kupca. Če do izteka dveh tednov od dneva oddaje naročila dobavitelj Medusi ne potrdi datuma dobave proizvodov, lahko Medusa zavrne naročilo kupca, in sicer iz razloga, ker proizvod ni na razpolago. Naročilo kupca preneha veljati z dnem zavrnitve.

Medusa ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave proizvodov, ki jih Medusa nima na zalogi, razen če bi jo podjetje Medusa ali oseba, za katero je podjetje odgovorno, povzročilo namenoma ali iz malomarnosti.

b.  Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem

V dogovorjenem roku Medusa proizvod pripravi, odpošlje in o tem po e-pošti obvesti kupca. Kupca pouči o politiki odstopa od pogodbe in o tem, kam se lahko obrne v primeru pritožbe ali zamude pri dostavi. Kupce prosimo, da na SMS sporočila ne odgovarjajo, ampak se na nas obrnejo preko elektronske pošte info@medusa-gorgon.com in tel. št. 031 455 100).

Če se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 031 455 100 ali po elektronski pošti na naslov info@medusa-gorgon.com. V primeru, da je naročilo že odpremljeno, pa pošiljko zavrne dostavni službi.

7. Načini plačila

Medusa omogoča kupcem naslednje načine plačila:

 • plačilo po ponudbi/predračunu** po UPN (bančno nakazilo), 
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro),*
 • PayPal (kreditne kartice).

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun Meduse po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja cena.

**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu je naročilo posredovani v proces obdelave.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani uporabnika obvestite na info@medusa-gorgon.com  za vračila kupnine.

8. Plačilne in kreditne kartice

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice (podatki v računu uporabnika),
 • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba končnega zneska oz. vsebine naročila, razen izjemoma z odobritvijo Meduse.

9. Vrednostni/Darilni kupon Medusa

Medusa proti plačilu izda v elektronski obliki darilni kupon. Kupec po elektronski pošti prejme kodo darilnega kupona. Vsak darilni kupon je označen z unikatno serijsko številko (kodo) in je izkazani papir. Podjetje Medusa ga mora sprejeti za nakup prek njihove spletne trgovine kot plačilno sredstvo. Darilni kupon se lahko kupi v spletni trgovini Medusa. Za nakup le-tega veljajo enaka določila poslovanja kot za nakup drugih proizvodov ali storitev, razen načina plačila. Možno ga je plačati le s kreditno ali plačilno kartico.

Če želite naročiti večje število darilnih kuponov, lahko svoje povpraševanje pošljite na info@medusa-gorgon.com. Plačilo je v tem primeru možno po predračunu. Darilni kupon je veljaven 3 mesece od izdaje, razen v primeru, ko je to drugače označeno na kuponu.

Menjava darilnega kupona za gotovino ni možna. Kupon je unovčljiv le v celotnem znesku. Če je vrednost nakupa na spletni trgovini Meduse višja od vrednosti darilnega kupona, mora imetnik darilnega kupona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti darilnega kupona.

Uporaba darilnega kupona:

 • Izberite proizvod ali storitev, ki jo želite kupiti in jo dajte v košarico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način plačila, dostave in navedite naslov za dostavo.
 • V polje ”Koda kupona« vpišite kodo darilnega kupona. Potrdite tako, da izberete gumb ”Unovči kupon«. Če želite hkrati unovčiti več kuponov, ločite posamezne kode (z vejico ali presledkom).
 • Ko boste vpisali kode, se bo vrednost darilnih kuponov samodejno odštela od cene vašega naročila, ostal pa bo znesek, ki ga morate še poravnati.
 • Nato samo še oddate spletno naročilo.

Omogočamo vam sočasno uporabo več darilnih kuponov v okviru enega spletnega naročila. Vse našteto pri oddaji spletnega naročila vpišete tako, da z vejico ali presledkom ločite posamezne kode. V primeru, da je naročilo ali pa del naročila preklican in zaradi tega darilni kuponi niso unovčeni, jih bomo nadomestili z novimi kuponi, že vplačani denar pa vam bomo vrnili na vašo kreditno kartico ali transakcijski račun. Sporočiti nam morate le kode unovčenih darilnih kuponov in številko svojega TRR.

Več o darilnih kuponih si preberite tu.

10. Izdaja računa

Medusa po dostavi naročenih proizvodov kupcu pošlje tudi račun, in sicer na e-naslov kupca v PDF-formatu. Na računu je podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe, razčlenjena pa je tudi cena in vsi stroški, ki so nastali z nakupom. Pred oddajo naročila je kupec dolžan preveriti pravilnost podatkov. Ugovorov, ki so podani kasneje glede pravilnosti izdanih računov, ne upoštevamo.

/var/folders/3w/83n2nk7s5nvcxb5vfy953s480000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/550

11. Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene nimajo vnaprej določene veljavnosti in veljajo v trenutku oddaje naročila. Čeprav se podatki redno posodabljajo, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru, da se cena proizvoda ali storitve spremeni med obdelavo naročila, bo Medusa kupcu omogočila odstop od pogodbe oz. nakupa. Popusti, promocijski kuponi ipd. se praviloma ne seštevajo. Plačila darilnih kuponov in plačila po predračunih se ne obrestujejo. Za gotovino ni možno menjati darilnih kuponov.

12. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v prvem koraku izberete možnost račun na podjetje in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja. Če ste na naši spletni trgovini že nakupovali na podjetje, ga le izberete iz svojega arhiva. 

Pred izdajo računa na ime podjetja morate sprejeti pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

Samostojnim podjetnikom, podjetjem in drugim pravnim osebam je omogočeno vračilo dobavljenih proizvodov v okviru garancijskih pogojev. (Glavna razlika v možnostih odstopa od pogodbe.) Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema proizvoda brez razloga, kot to velja za fizične osebe. Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja Meduse, več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju strani.

Spletna trgovina Medusa pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun upravitelja Medusa po ponudbi/predračunu,
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro),
 • odloženo plačilo (velja za organizacije javne in lokalne uprave ter podjetja, ki dosegajo ustrezno boniteto).

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun Meduse po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja cena.

13. Dostava (glej stroški dostave)

Naša pogodbeni partnerji za dostavo pošiljk na območju Slovenije sto Pošta Slovenije, GLS in DPD, vendar si Medusa pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnila bolj učinkovito. Več o dostavi najdete tu.